Isabelle Gonnissen is Sales Manager bij Solvay. Ze is de bezielster achter de succesvolle campagnes zoals '30 dagen zonder klagen' en ‘Koffie zonder klagen’, die meer dan 80.000 Belgen inspireerden. Ze is tevens auteur van het boek 'Kies Positief', die de lezer aanzet om positiever in het leven te staan.
Klik hier om het boek te bestellen.
Robin Charbit is a chemical engineer by training with many years of business, experience working at an executive level for Exxon and as a global business consultant with Arthur D. Little and Insight Principles. A pioneer of bringing an understanding of the human mind into business, Robin works internationally from his base in Boston, USA.
Dirk De Wachter is psychiater en psychotherapeut in het UPC KU Leuven. Hij is expert in systeem- en gezinstherapie en verantwoordelijk voor het dagactiviteitencentrum Sint-Maarten op campus Kortenberg. Aan de KU Leuven is hij verbonden als opleider en supervisor in de gezinstherapie.
Dirk De Wachter is een veelgeprezen auteur. Hij schreef diverse bestsellers, waaronder het maatschappijkritische ‘Borderline Times’, ‘Liefde. Een onmogelijk verlangen?’ en ‘De Kunst van het ongelukkig zijn’. Zijn laatste boek ‘Goed leven met kwetsbaarheid en beperking’ schreef hij samen met Manu Keirse.
Lieven Annemans is gewoon hoogleraar in de gezondheids- en welzijnseconomie aan de Universiteit Gent en aan de VUB. Hij was acht jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad, was president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR) en leidde het Vlaamse maatschappelijk relancecomité in 2020. Prof. Annemans schreef de boeken De prijs van uw gezondheid (2014) en Je geld of je leven in de gezondheidszorg (2016). Hij ontving 2 maal de Francqui leerstoel, een belangrijke wetenschappelijke onderscheiding. Hij is ook auteur van meer dan 300 internationale wetenschappelijke publicaties over gezondheids- en welzijnseconomie.
Prof. Dr. Steven Laureys is ‘topdokter’ neuroloog aan het UZ Luik en onderzoeksdirecteur aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FRS). Hij is wereldwijd erkend als pionier in de wetenschappelijke en klinische studie van ons menselijk bewustzijn en auteur van meer dan 500 publicaties in vaktijdschriften en ontving talrijke internationale prijzen. Vorig jaar bracht hij de internationale bestseller “Het no-nonsense meditatieboek” uit en richtte hij de non-profit MindCare.Foundation op, voor een betere samenleving met meer aandacht voor ons mentaal welzijn.
Hassan Al Hilou is 21 en runt zijn eigen bedrijf AGE Consultancy, wat staat voor Age, Gender en Ethnicity, waarmee hij meer diversiteit in ondernemingen brengen. In zijn boek ‘Ik ben Hassan’ geeft je een eerlijke en intieme kijk op waar hij vandaan komt: van zijn eerste herinneringen aan zijn kindertijd in Nederland als jongste zoon van Irakese vluchtelingen, naar zijn jeugd in Molenbeek en uiteindelijk zetelend in de raad van bestuur van verschillende bedrijven.
Mia Jansen is leraar Nederlands in een secundaire school in Genk. Door het toenemende klimaat van onwelzijn (stress, burn-out, agressie) ook in het onderwijs heeft ze samen met haar echtgenoot dr. Gerbert Bakx een visie, een training rond ‘Onverstoorbaar vriendelijk leiderschap’ ontwikkeld. De persoonlijke levenskwaliteit loopt vaak parallel met de leskwaliteit. Voor haar is het bewustzijn van wie je bent en wie je wil zijn als leraar fundamenteel om met de uitdagingen van vandaag om te kunnen gaan.
Daarnaast is ze samen met Dr. Bakx de bezielster van de Academie voor Levenskunst. Het ontwikkelen, integreren en uitdragen van empowerende ideeën in deze wereld staat centraal in de vzw Academie voor Levenskunst.
De Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen (1965) is als internationaal befaamde, interdisciplinaire kunstenaar een van de meest veelzijdige denkers van zijn tijd.
Als eeuwige migrant trekt hij de wereld rond zoekend naar antwoorden op fundamentele vragen over de tijdloze maar hyper-actuele thema’s als identiteit, diversiteit, globalisering en mensenrechten. Die antwoorden, works-in-progress, weeft hij aaneen tot enigmatische kunstwerken en projecten. Zijn queesten en interdisciplinaire projecten nodigen anderen uit om samen te werken en een bewustzijn en een beweging te creëren van gemeenschappen over de hele wereld.
Annemie Van De Water is oprichtster en bezielster van ’t Letterhuis (°2004) in Kasterlee: “een plek waar geschreven en gesproken woorden & de stilte ertussen elkaar ontmoeten en warmte geven”. Ze is 40 jaar samen met René, dankbare moeder van 4, oma van (bijna) 2 schatten, gaf 20 jaar les in de lagere school, bekwaamde zich als kalligrafe en is na het overlijden van haar dochter in 1995 -en de bijbehorende depressie- op zoek gegaan naar zingeving. Dit bracht haar 17x in India om cursussen meditatie en bewustzijnsgroei te volgen. Sinds 2007 geeft ze meditatiecursussen in groep en coacht ze mensen individueel. Haar passie is om -vooral jongeren- weer terug in contact te brengen met hun ware essentie van liefde en vreugde.
De hoop ligt in de durf om je plek in de wereld opnieuw te dromen. Als genomineerde NN Gelukspersoonlijkheid 2019, wil Sigrid daarom mensen blijven inspireren om te gaan voor wat hen echt gelukkig maakt. Dat men het heft in eigen handen neemt en op zoek gaat naar innerlijk geluk. Hoe meer innerlijke rust en geluk, hoe meer (wereld)vrede. Inzichten helpen je te verzoenen met de hardheid van het leven. Sigrid’s grootste inzicht? 'Geloof in de kracht die je in jezelf hebt én in de toekomst die je wilt uitbouwen.' Momenteel schrijft Sigrid haar tweede boek 'Een zee vol geluk'.
Gilles Delvaulx
Diederik Joukes
Sofie Lenaerts
Olivier Schalbroeck
Delfine Persoon
Tine Reymer
Gina Lisa Peeters
François Gerard
Christa Claessens
Tommy Browaeys
Paula Bangels
Kris Colpaert
Michele Verbeeck
Pim Vandijck
Gina De Groote
Elke Krämer
Nancy Fobe
Bart Buysse
Maura Melis
Greet Van Hecke
Ann De Bisschop