Banner Kies Bewust
Logo In-Zicht

De campagne "In-zicht" wil licht en "In-zicht" bieden aan het einde van de (Corona-)tunnel.

We starten met Robin Charbit, goeroe uit de US, die aan de hand van de 3 principes uitlegt hoe de mind werkt, als een universele wetmatigheid, als een ‘Invisible Power’. Dit inzicht heeft wereldwijd reeds duizenden mensen geholpen.

Nadien getuigen andere autoriteiten in hun vakgebied zoals Prof. Dirk De Wachter, Prof. Lieven Annemans, Prof. Dr. Steven Laureys, Hassan Al Hilou, Mia Jansen en Koen Vanmechelen over hun krachtigste inzicht.

De campagne "In-zicht" start op 18 januari 2021 (Blue Monday) en loopt tot 17 februari 2021 (Internationale dag van de Hoop). Alle sessies zijn te volgen via Facebook live op de Facebook pagina van 30 dagen zonder klagen.

Het doel van de campagne

Met deze campagne willen we graag een universele wetmatigheid in de kijker zetten, net zoals bijvoorbeeld de zwaartekracht.

Het grote misverstand waar we als mensen bijna allemaal tegenaan lopen: dat je gelukkig wordt van het krijgen en vervolgens vasthouden van wat je wilt. Dit is een illusie.

Geluk is slechts deels afhankelijk van omstandigheden, medemensen of realisaties. Het zit vooral in je. Altijd en overal.

Het doel van de campagne is dan ook duidelijk: "In-zicht" verschaffen om zo tot duurzaam geluk te komen, vooral in deze moeilijke (post-) COVID-19 tijd.

De campagne in detail

De campagne start op Blue Monday, nl maandag 18 januari 2021 en zal eindingen op de Internationale Dag van de Hoop, nl woensdag 17 februari 2021.

Alle sessies zijn te volgen via Facebook-live van de Facebook pagina 30 dagen zonder klagen.

Ma 18/01 12u-12u30 Isabelle Gonnissen Start van de campagne "In-zicht" op Blue Monday
Ma 18/01 19u-20u30 Robin Chartbit 3 Principles - Invisible Power
Wo 20/01 20u-20u30 Prof. Dirk De Wachter Interview over hun krachtigste In-zicht
Do 28/01 18u30-19u Prof. Lieven Annemans
Di 02/02 12u30-13u Mia Jansen
Do 04/02 14u-14u30 Prof. Dr. Steven Laureys
Do 11/02 20u-20u30 Hassan Al Hilou
Wo 17/02 12u30-13u Koen Vanmechelen
Wo 17/02 13u-13u15 Annemie Van De Water en Sigrid Voorspoels Overhandiging van het Goede doel op de Internationale Dag vd Hoop aan Sr Jeanne Devos
Wo 17/02 13u15-13u30 Isabelle Gonnissen Afsluiting van de campagne

De theorie van de 3 Principles

De 3 principes-benadering is een beschrijving van de universele principes die de menselijke ervaring mogelijk maken; van een natuurlijk proces dat continu gaande is. Het is geen methode die je kunt toepassen. Het inzicht in deze universele principes kan je bevrijden van stress, onzekere en angstige gevoelens en onrust. Zodat je weer in contact komt met je natuurlijke welbevinden. Met je aangeboren psychische gezondheid, die een onuitputtelijke bron is van creativiteit, mentale veerkracht en innerlijke rust. Deze manier van kijken heeft wereldwijd al heel veel mensen geholpen.

Ontstaan

In 1973 had Sydney Banks, een Schotse lasser, een spontane openbaring die heeft geleid tot een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Hij worstelde in die tijd met gevoelens van onzekerheid. Tijdens een gesprek met een therapeut realiseerde hij zich opeens dat die onzekerheid alleen maar in zijn eigen gedachten bestond. Dat leidde tot het inzicht dat onze ervaring van het leven niet van buitenaf wordt gecreëerd, maar van binnenuit. Niet zozeer onze omstandigheden maken ons gelukkig, verdrietig, boos, blij, gefrustreerd enzovoort, maar vooral onze gedachten over die omstandigheden.

Deze ervaring openbaarde voor hem drie fundamentele principes die ten grondslag liggen aan de menselijke ervaring:

  • Levensenergie (Mind): Een universele intelligentie die je in jezelf en overal in de natuur tot uitdrukking ziet komen. Door deze intelligentie klopt je hart, ademt ook als je slaapt en verteert vanzelf je voedsel. Daar hoef je niets aan of voor te doen. Het is het wonder dat uit een tulpenbol een tulp doet groeien, enz. Dit allesomvattende proces voltrekt zich buiten onze invloed.
  • Het vermogen om te denken (Thought): Zonder het vermogen om te denken, zouden we geen ervaring van het leven hebben. Wij creëren onze individuele ervaring van de werkelijkheid door onze gedachten. Die gedachten zijn de sleutel die de poort naar de wereld van de werkelijkheid openen. Gedachten zijn niet de werkelijkheid, maar door onze gedachten wordt onze werkelijkheid gecreëerd.
  • Het vermogen om zich bewust te zijn van ervaringen (Consciousness): Mensen hebben het aangeboren vermogen om zich bewust te zijn van hun ervaringen. Ons bewustzijn voorziet onze zintuigen van informatie en brengt wat we denken tot leven. Daardoor kunnen wij het leven ervaren. Het bewustzijnsniveau dat je op een willekeurig moment hebt, bepaalt de kwaliteit van je ervaring. Als je negatieve emoties ervaart, is je perspectief op jezelf, je leven en de wereld waarschijnlijk relatief beperkt. Voel je je rustig en tevreden, dan kun je helderder zien wat er om je heen gebeurt. En dan kun je daar ook adequater op reageren.

Dit is niet iets wat Sydney Banks bedacht heeft. Op een of andere manier heeft hij toevallig ‘gezien’ hoe deze principes werken. Die principes kun je opvatten als een natuurwet, net als zwaartekracht bijvoorbeeld. Of we er nu in geloven of niet, we zijn allemaal onderhevig aan zwaartekracht. Zo zijn we ook onderhevig aan de drie principes. Sydney Banks heeft ze op een goed moment blootgelegd en er een naam aan gegeven.

De drie principes maken de menselijke ervaring mogelijk. Dit proces voltrekt zich in ieder van ons, en ook los van ons. We leven, we denken, we ervaren het leven. We gebruiken allemaal de levensenergie om onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid te creëren. Die persoonlijke werkelijkheid is veranderlijk en tijdelijk.

De worldwide community van de 3 principes heeft als missie "There is an intelligence inside you that will bring you back to your natural state of peace. Let us help you connect with that" en biedt gratis coaching aan: https://heartfeltpresence.org/

Het goede doel van de campagne

We ondersteunen graag de National Domestic Workers (dienstmeisjes) in India van Zr.Jeanne Devos, aan de hand van deze prachtige kaart, ontworpen door Annemie Van De Water.

Bij aankoop van de kaart “Niets is onmogelijk als we het samen doen” gaat er per kaart 1€ rechtstreeks naar dit goed doel.

Aankopen kan op : https://tletterhuis.be/product/niets-is-onmogelijk/

Meer info over Zr. Jeanne Devos